Håndbold er en af de "helt gamle" afdelinger, idet Idrætsforeningen i 1931 satte denne sportsgren på programmet. Det skete efter pres fra en del unge piger, der selv havde moret sig en del med spillet, men nu ønskede sig mere organiserede forhold. Første års kontingent var 3,00 kr. for voksne og 1,50 kr. for børn.  

Det første håndboldstævne blev afholdt den 19. juli 1931 i forbindelse med et fodboldarrangement og  bestod af en enkelt kamp mod Solrød. 

Senere udviklede begrebet sommerfester sig stærkt, og foreningen deltog i mange af disse hver sommer, ligesom man også deltog i Borrevejledagene med flere hold. Håndbold var helt frem til slutningen af tresserne en udendørs  sommeridræt, men efterhånden som der blev bygget flere idrætshaller ændredes dette til at håndbold blev en decideret indendørsidræt. Dette skete for Tune, da Tune Hallen blev taget i brug i 1971, efter at man et par vintre havde "trænet" i skolens gymnastiksal og afviklet sine hjemmekampe i Greve Hallen. 

I 1973 startede man "Hedeboturneringen", en turnering over en weekend og hovedsagelig for naboklubber, men man måtte senere udvide antallet af indbudte klubber til et større område for at få et fornødent deltagerantal. 

Efterhånden blev Hedeboturneringen en stor succes, ja endda siden 1985 så stor, at turneringen kun kunne afvikles ved at låne en fremmed hal. Succesen for denne turnering er fortsat, og i 2007 var igen meget stor deltagelse, ca. 600 børn deltog, og mange af disse overnattede og blev bespist på Tune skole. Ud over det sportslige har afdelingen også et godt økonomisk overskud fra denne årlige turnering. Håndboldafdelingen var hurtig til at indføre minihåndbold, hvilket skulle vise sig at blive en stor succes. Sidste nye tiltag er babyhåndbold.

Siden 1988 har afdelingen med jævne mellemrum indsamlet vinflasker, som videresælges, og provenuet går til ungdomsafdelingen. Ca 10.000 kr. pr. år kan det blive til, og pengene anvendes fortrinsvis til deltagelse i stævner i ind- og udland. 

Siden 1990 har afdelingen også hvert år haft en bod på Roskilde Festival, hvor mange frivillige har indtjent et rigtig flot overskud til afdelingen.  

Afdelingen har på det sportslige markeret sig stærkt i turneringerne under Sjællands Håndboldforbund og har f.eks. haft et herrejuniorhold med i Danmarks bedste række. 

Sæson 2004/2005 er indtil nu afdelingens sportslig bedste, idet det bedste herrehold rykkede op i 2. Division . Det bedste damehold rykkede samtidig op i 3. division. Det må siges at være meget flot,  for så lille en klub. I sæsonen 2008/2009 har begge seniorhold spille i 3. division, og vi kan stadig prale af at være den bedst placerede håndboldklub i Greve Kommune.

Babyhåndbold -  startet i foråret 2004 -  er meget populært og i sæsonen 2007/2008 var der i alt 57 babyer tilmeldt.

Afdelingen har gennem de senere år medlemsmæssigt ligget meget stabilt med meget små udsving. Det store antal babyer samt en forøgelse af antal passive medlemmer har gjort at afdelingen i foråret 2008 har 345 medlemmer.