Tune IF Bridge


Marts 2020

I-zonen: Nord/Syd - U zonen: Øst/Vest

Kortgiver: Øst


Blev spillet af onsdagsholdet 4. marts. 5. par meldte 5 klør. 2 par fik 1 overstik. 2 par meldte sans og fik henholdsvis 1 og 3 overstik. Er der lilleslem i kortene? Prøv selv at melde. God fornøjelse.

 

Nord         Øst            Syd           Vest

                 2 spar        3 klør        4 spar

Doble       pas            5 klør        pas

pas           pas

Øst bør åbne med 2 spar, som viser en seksfarve og under en åbningshånd - Ca 6-10 hp. Syd har en meget spillestærk hånd, selvom der kun er 14 hp. Man kan overveje at opvurdere hånden og doble først og siden melde klør. Det viser en stærkere hånd end at melde 3 klør direkte. Men da hånden spiller bedst i klør, så ville jeg melde 3 klør. Vest har en svag hånd, men tilpasning i spar og bør melde 4 spar ( spærrende). Nu har nord et problem, for det er en god hånd, men uden tilpasning i klør. Nord skal doble for at vise sin gode hånd. Syd må så melde 5 klør. Og det bliver slutkontrakten

Hvis ØV ikke spiller med svage 2-åbninger, så åbner syd i stedet med 1 klør, nord svarer 1 ruder. Syd opvurderer sin hånd og melder 3 klør. Så melder nord 3 ut. Med den meget skæve hånd kan syd melde 5 klør eller tage chancen og melde pas. Jeg ville flytte 3 ut til 5 klør fordi man risikerer at modstanderne kan starte med at tage rigtig mange majorstik.

Summa summarum: Den optimale slutkontrakt er 6 klør, men den er svær at finde uden at have mere raffinerede redskaber til rådighed. ( cuebids og voidwood). Sådan er det nogle gange.

Hilsen Thea