Emilie Beckmann kåret som årets dameatlet

Det var den tidligere topsvømmer og OL-bronzevinder Lotte Friis, der sammen med bestyrelsesformand i Dansk Svømmeunion, Lars R. Aa. Jørgensen, overrakte prisen til Emilie.

 

Emilie Beckmann – en idrætspersonlighed med fabelagtig fightervilje

Med ord som smilende, positiv, målrettet, ærlig, ydmyg og en super rollemodel fik årets dameatlet, Emilie Beckmann, overrakt sin pris af Lotte Friis og Lars R. Aa. Jørgensen.

Og det var især svømmeprofilens målrettethed samt vilje til at vinde og vende sine nederlag, der var fokus på i overrækkelsestalen, hvor det blandt andet blev fremhævet:

 

– Emilie Beckmann har gennem hele sin karriere udvist en fabelagtig fightervilje og en sportsånd ud over det sædvanlige. Hun har alle dage formået at bearbejde modgang utrolig konstruktivt, og hun er en personificering af ordlyden; modgang gør dig stærkere. For Emilie Beckmann giver et misset mål blot endnu mere mod på at ville komme igen.

 

Og den 22-årige svømmer fra Tune IF/GTI/NTC har allerede opnået mange flotte resultater i sin karriere. Hun har blandt andet vundet EM-sølv på kortbane i 50m butterfly og 4x50m medley samt EM-bronzemedaljer på kortbane i 100m butterfly og 4x50m fri. I sommeren 2018 vandt Emilie Beckmann sine første medaljer på langbane ved et internationalt mesterskab, da hun ved EM i Glasgow svømmede sig til to sølvmedaljer på 50m fly og 4x100m medley. Det er for de sidste resultater, at hun for andet år i træk modtager Dansk Svømmeunions pris som årets dameatlet.

 

– Emilie Beckmann udstråler en glæde ved svømmesporten og en vilje til at vinde samtidig med, at hun også viser, at hun er en ung kvinde med begge ben på jorden. Hun havde et rigtig godt 2016, et fantastisk 2017 og fulgte i 2018 op med fortsat imponerende udvikling.

 

Ved siden af livet som topatlet studerer Emilie Beckmann også statskundskab på Københavns Universitet, og om livet som studerende har hun fortalt, at det udgør grundstenen for et liv efter sporten, foruden at det bibringer energi til hverdagen samt de benhårde valg og fravalg, som elitesporten også fordrer.

Den flotte tale til årets dameatlet blev fulgt op af stående applaus i hallen, inden Emilie Beckmann selv takkede for anerkendelsen.

Om Dansk Svømmeunions Dameatlet pris

Prisen uddeles til en atlet eller et hold/en holdkap, som har markeret sig internationalt i det forgangne kalenderår.

Prisen er en åben kategori, og kan således uddeles til atleter i alle discipliner hørende under Dansk Svømmeunion.

I udvælgelsen af atleten/holdet bliver der lagt vægt på en international udvikling og på opnåede resultater på højeste niveau i et internationalt perspektiv.

Fototekst
Dansk Svømmeunions dameatlet og herreatlet 2019 - Emilie Beckmann og Viktor B. Bromer. Her sammen med prisoverrækkerne Lotte Friis og Dansk Svømmeunions bestyrelsesformand Lars Jørgensen. Foto: Eventmedia.