DGI SMART Træning

De fleste af os ved nok godt, hvor vigtigt det er for vores trivsel og helbred, at vi holder os fysisk aktive i hverdagen.

Men lige så vel som det er vigtigt at styrke og vedligeholde muskler og kondition, så har vores hjerne også brug for at blive trænet for at holde sig frisk og velfungerende. Der er her DGI SMART Træning er relevant:

I SMART Træning stimulerer og udfordrer vi hjernen ved at kombinere fysiske bevægelser med opgaver som vi samtidig skal bruge hjernen til. På den måde styrker vi de processer som hjernen er født til at udføre. Koncentration, hukommelse, balance og koordination er nogle af de områder vi kan styrke og det kan vi gøre på en sjov og festlig måde:

Det bedste ved det hele er nemlig, at vi ikke skal kunne tingene perfekt – det er selve det at arbejde med opgaverne, altså processen, der tæller. Samtidig kommer vi hele tiden til at forholde os til hinanden: når vi bevæger os rundt i rummet sammen, når vi udfordres sammen, når vi griner sammen osv. og på den måde opstår der automatisk et givende fællesskab.

Lidt om mig selv

Store dele af mit liv har jeg beskæftiget mig med en eller anden form for undervisning: som gymnasielærer, som specialskolelærer og i min fritid som bl.a. gymnastikinstruktør og instruktør i Dansk Senior Dans.

For at forberede min pensionisttilværelse tog jeg i foråret 2019 en uddannelse som instruktør i DGI SMART Training og siden august 2022 har jeg kunnet skrive ”pensionist” på mit CV.

Anne-Mari