Tune IF Bridge


September 2017

I zonen: N/S

U zonen: Ø/V

Kortgiver: Øst


I dette spil har NS 13 top stik. Den optimale kontrakt er således 7 UT. Det er ikke noget som sker særlig tit og spørgsmålet er også, om kontrakten kan meldes. Det er jo nemt nok med åbne kort, men hvad skete der ved bordet?
Prøv selv at melde kortene, før I ser meldingerne neden for.

 

Syd åbner med 1 ruder, og så er det Nords tur. Nord har ingen farver i major som hun kan melde, men har samtidig en meget stærk hånd. Så det er den direkte vej.

Hun melder 4 UT, som er en spørgemelding efter esser. Her anvendes (ind til videre) almindelig Blackwood. Efter at have konstateret, at de har alle esser, spørges efter konger med 5UT. Her ses, at de også har alle konger og mindst 31 HP. Derfor er det ikke urimeligt at melde 7 ruder, men det sikreste er nok at melde 6 ruder eller 6 UT.

Nord ved jo ikke, at Syd har ekstra længde i ruder. Flyttes 2 ruder til klør, er der kun 12 stik (lilleslem). Da det er en parturnering, hvor UT giver lidt mere end farvekontrakter, så vælger nord at melde 6 UT.

Syd kigger grundigt på sine kort og hæver til storslem pga den ekstra længde i ruder. Og helt uanset udspillet kan Nord tage samtlige stik.

Dette spil blev spillet på mandagsholdet den 11. september. Kontrakten lød på 5 ruder, som gav 13 stik.